Kun efter aftale

Drænbehandling gives under følgende indikationer

Væske eller stort undertryk i mellemørerne i over 3 mdr. og man formoder det generer patienten (smerter, dårlig trivsel, manglende taleudvikling og nedsat hørelse).

Hyppige mellemørebetændelser, hvor der ikke er tilfredsstillende effekt af antibiotisk behandling.

De typiske symptomer fra mellemøret vil ofte være natteroderi med vågne perioder ca. 1 gang i timen natten igennem. Væske kan være tilstede i mellemøret pga hyppige mellemørebetændelser, således at den ene mellemøreinfektion efterfølger den anden med konstant væske til følge i mellemøret, og barnet har febertoppe, der ” cykler” op og ned. Tendensen til væske i mellemøret forsvinder gerne i skolestarten, men kan dog forekomme op til puberteten.

Det tilgrundliggende problem er oftest dårlig funktion af det rør, der går fra mellemøret og ned til næsesvæglet/det eustatiske rør. Ofte forårsaget af hyppige forkølelser eller allergi.

Dræn behandling kan gives i både fuld bedøvelse og i lokal bedøvelse.

Efterbehandling

Drænene forventes at blive siddende 6-12 mdr. efter indgrebet. Kontrol af drænene i efterfølgende uge. Ved purulent flåd oprenses og gives øredråber. Vi vil gerne følge barnet til drænet er ude, og alt er som det skal være.

Hvis der ofte er flåd eller øresmerter i forløbet kontaktes ørelægerne. 

Der anbefales INGEN vandrestriktioner, man bør dog undlade at dykke.

Se også Vejledning omkring dræn i ørerne

Om Øreklinikken

Find information om ørelægerne
og læs om undersøgelserne

Læs mere

Værd at vide

Få gode råd og vejledning i vores
"Værd at vide" sektion

Læs mere

Hvem er vi?

Her kan du møde ørelægerne og det øvrige personale i øreklinikken.

Læs mere

Øreklinikken  ·  Gartnerivej 5  ·  7500 Holstebro  ·  Tlf.: 97 40 23 22  ·  Telefontid: Mandag - Fredag 8:30-10:00 og 10:30-11:30
Dudal Webdesign