Kun efter aftale

v-HIT er en test for patienter med balanceforstyrrelser. Testen er kortvarig og  viser hvordan funktionen af balancenerven er.  Dette gøres ved undersøgelse af enten 2 eller alle 6 buegange i det indre øre.

Undersøgelsen er særlig værdifuld til at skelne mellem central og perifer akut svimmelhed. Det betyder man i nogen tilfælde kan være sikker på at svimmelheden stammer fra ørerne og dermed kan udelukke blodpropper eller blødninger i hovedet.

Undersøgelsen forgår ved at man bliver sat på en stol og skal kigge på en plet på væggen. Man får også en ”brille” på, som skal sættes på hovedet med velcro. Der skal under hele undersøgelsen fokuseres på pletten mens en medarbejder bevæger hovedet svarende til niveauet for den buegang, som ønskes undersøgt. Det er enten fra side til side eller skråt op eller skråt ned.

Til denne undersøgelse anbefales der undladelse af øjen-mascara, da dette kan bevirke, at det kan være svært at gennemføre testen. 

Endvidere om muligt undgå antihistamin, sovemedicin og alkohol 48 timer før undersøgelsen.

Om Øreklinikken

Find information om ørelægerne
og læs om undersøgelserne

Læs mere

Værd at vide

Få gode råd og vejledning i vores
"Værd at vide" sektion

Læs mere

Hvem er vi?

Her kan du møde ørelægerne og det øvrige personale i øreklinikken.

Læs mere

Øreklinikken  ·  Gartnerivej 5  ·  7500 Holstebro  ·  Tlf.: 97 40 23 22  ·  Telefontid: Mandag - Fredag 8:30-10:00 og 10:30-11:30
Dudal Webdesign