Kun efter aftale

Behandlingen foretages i fuld bedøvelse. Af sikkerhedsmæssige grunde må du oplyse, om dit barn lider af astma, sukkersyge, overfølsomhed, tendens til strubehoste, hjertesygdom, blodmangel, eller om dit barn evt. får medicin. Bliver dit barn akut syg, efter vi har aftalt tidspunktet for operationen, f.eks. halsbetændelse, diarré, opkastning eller feber, skal du meddele det til ørelægen. Hvis barnet er forkølet, skal dette oplyses til narkoselægen ved ankomst til operationen.

Faste:

Det er vigtigt, at maven er helt tom for ikke at risikere opkastning under bedøvelsen. Det er vigtigt, at børn, der skal i narkose, er fastende i 6 timer før operationstiden. Dette gælder også mælkeprodukter og tyggegummi.

Hvis dit barn ammes, skal det faste i 4 timer for brystmælk.

Dit barn må drikke vandtynde væsker indtil 2 timer før operationstid (ex juice, saftevand, vand), men ingen mælkeprodukter!

Hos ørelægen vil I få vejledning i hvilken type smertestillende medicin, enten i form af stikpille, tabletter eller mikstur, der skal gives. Smertestillende medicin gives til børn, der skal have fjernet polypper eller foretaget anden operation, der kan give efterfølgende smerter. Tabletter skal indtages med en smule vand 1 time før bedøvelsen og stikpiller/stikpillerne/mikstur gives også en time før operationen.

Barnet må ikke have neglelak på fingrene. Af hensyn til planlægning i klinikken, er det ønskeligt, at I møder op i god tid, og hvis det er muligt at have tømt blæren.

Opvågning efter bedøvelse:

Opvågningen sker hurtigt, men når dit barn har været bedøvet, er det nødvendigt, at det er under opsyn af en voksen person i operationsdøgnet. Kører du selv, må der være en ekstra person med i bilen til at tage sig af barnet på hjemturen. Du er velkommen til at medbringe et tæppe eller lignende til at lægge over dit barn, mens det vågner op efter operationen samt bamse, dukke eller lignende. 

Hvis der efter operationen skulle opstå besværet vejrtrækning, blødning eller andre problemer, kan øreklinikken kontaktes på nedenstående telefonnr. eller telefonnr. på det udleverende materiale. Efter kl. 16.00 henvises til vagtlægen. 

Om Øreklinikken

Find information om ørelægerne
og læs om undersøgelserne

Læs mere

Værd at vide

Få gode råd og vejledning i vores
"Værd at vide" sektion

Læs mere

Hvem er vi?

Her kan du møde ørelægerne og det øvrige personale i øreklinikken.

Læs mere

Øreklinikken  ·  Gartnerivej 5  ·  7500 Holstebro  ·  Tlf.: 97 40 23 22  ·  Telefontid: Mandag - Fredag 8:30-10:00 og 10:30-11:30
Dudal Webdesign